12
15
2014
--

Górcső alatt - Hotel Óbester étterme, Debrecen

Ritka az annyira részletes és alapos értékelés mint a most következő, mi élvezettel olvastuk, noha kapott az étterem hideget-meleget. Mintha egy igazi ételkritikus fogalmazta volna! Hasonló hosszúságú véleményeket bármikor szívesen fogadunk, nagy eséllyel kerülnek fel a blogra. :)

Olvasd el a bejegyzést a címre kattintva!

meal4.jpg

Kellemes küllemű hely, nagyban hasonlít a Jack Pub-ra, ami a Böszörményi úton van. Számomra bejönnek az ilyen stílusú éttermek. Négyen voltunk, így eszerint értékelnék, mivel mindenki megkóstolta a másik ételét. :)

Egy nagyon kedves, fiatal, kezdő felszolgálót kaptunk, akiről messziről látszott, hogy nem volt a helyzet magaslatán, de mégsem tudnék rá haragudni egy percig sem.
Mindenki volt kezdő és abszolút nem ítélem el az ilyesmit. Kissé ügyetlen volt, de nagyon udvarias és látszott rajta, hogy alázattal viselkedik a szakmája iránt. Előételek:

Tatárbeafsteak zöldségágyon pirítóssal -100%-

Nagyon kellemes meglepetés volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire isteni tatárbeafsteaket csinálnak itt. Megkockáztatom, hogy eddig ez ízlett a legjobban amit Debrecenben ettem. Le a kalappal. Ezután jön a Calico Jack féle tatár. Azt viszont nem értem, hogy miért nem előttünk csinálták meg, amikor oldalt volt az erre a célra használt szervizasztal, ahol félrevonulva készült el e remekmű. Olivás padlizsánkrém friss zöldségekkel és bruschettával -100%-

Hasonló érzés, nagyon nagyon finom, krémes és könnyű volt. Érdekesség, hogy egy idősebb, bajuszos felszolgáló az asztalunk előtt úgy leszidta a kezdő kollégát azért, mert nem azzal a kanállal készítette el a tatárt, amivel "kellett" volna. Ezt azért ilyen formában elég kellemetlen volt, úgy gondolom nem előttünk kell ezt lebonyolítani. Azt tegyük hozzá, hogy ez a fiatal srác olyan tatárt készített nekünk a "rossz" kanállal, amit egy-két étterem igen megirigyelhetne. No comment. Amikor az előételeket megkaptuk, akkor rendeltük meg a főételeket. Személy szerint nem szeretem, ha egyből, egymás után hozzák ki gyorsan a fogásokat, de azért 35-40 percet várni kissé durva, úgy, hogy az egyik főétel lemaradt! ! ! Elnézést kértek, értetlenkedtek és azt mondták, hogy 10 perc múlva jön a 4. főétel is. Ebből a 10 percből lett kb. ismételten 30 perc. Ez már azért nevetséges és felháborító volt. Ráadásul úgy, hogy a 4. étel egy max. 10 perc alatt elkészíthető fogás volt, de erre nemsokára kitérek. Főételek:

Borsos mustárban érlelt szűzpecsenye grillen sütve sült paradicsommal, csípős cheddarmártással, rozmaringos burgonyával -90%-

Nagyon ízletesre sikeredett. A hús porhanyós és fűszeres volt. A rozmaringos burgonya viszont nem igazán tükrözte azt, amiről elnevezték. Csípni nem csípett, pedig a is benne van a nevében ám. . . Borjú T-Bon steak burgonyapürével -10%-

Csak azért nem kap 0%-ot, mert a burgonyapüré ízre és állagra rendben volt. A hús száraz, íztelen és rágós volt. Én nagyon szeretem a steaket és mindig "médiumra" kérem, de ez vicc kategória volt. Még jó, hogy nem én rendeltem. . . Wokban sült chilis - fokhagymás garnélafarkok friss zöldsalátával -10%-

Egy az egyben érződött ez a mirelit ízhatás, nulla fantázia. Abszolút semmi wok jellege nem volt az ételnek. Itt a 3. fő a társaságból friss zöldsaláta helyett bundázott zöldségvariácót kért, mint köret, amit végül teljes főételként számláztak ki. . . Mondhatni nem fair, arról nem is beszélve, hogy itt nem a wokban sült vagy a keleti konyha által közismert bundás zöldségekre kell gondolni, hanem rántott brokkolira és karfiolra. Köszi, azt ehetek bárhol. Grillezett csirkemell füstölt gomolyával sütve, baconba tekerve, ropogós salátaágyon -30%-

Ez volt a 4. főétel amire kicsivel több, mint 30 percet kellett várni. Ez a fogás kb. 10 perc alatt elkészül (nagyon maximum). Egy egyszerű, grill csirkemell egy kis gomolyasajttal, mellé szimpla saláta. Fantáziátlan, ízre nem volt rossz. Saláták:

Sárgarépás káposztasaláta -100%-
Nagyon finom volt. Lilahagymás paradicsomsaláta -100%-
Szintén. A salátákat is majdnem elfelejtették, úgy kellett szólni, hogy. . . Desszertek:

Csokoládés profiterol -5%-
Abszolút semmi köze nem volt ahhoz, amihez lennie kellett volna. Créme brulée fagylalttal -2%-
Szintén, vicc kategória. Könyörgöm, miért vesznek fel ilyen ételt az étlapra, ha nem tudják mi az? Ez nem csak erre az étteremre jellemző, hanem úgy Debrecenre mindenhol, ahol eddig ettem ezt az édességet. Köszönő viszonyban sem volt az eredetivel. Ráadásul mit keres benne málna? ! ? ! Ki kért bele és miért nem írták rá az étel mellé? Az ételek elfogyasztása után beszélgettünk egy kicsit és arra jutottunk, hogy hogyan fogják kihozni jól azt, hogy a 4. főétel ennyit késett. A válasz sehogy! Elnézést kértek, de ennyi. Egy profi étteremben ilyenkor vagy egy nagyadag kedvezményt adnak vagy pedig nem számítják fel ennek ételnek az árát. Lásd, Calico Jack Pub, ahol egyszer ugyanígy jártunk (Bár ott csak 15 percet késett az étel). Azért egy olyan helyhez ilyen téren is fel kell nőni, pedig csak pár utcára arrébb van. Itt derül ki igazán, hogy ki mennyire gondolja komolyan a vendéglátást. Konklúzió:

Az előételek miatt biztos, hogy vissza fogunk térni. Mennyeire sikeredtek, illetve a legelső főétel is, minden más iszonyatosan gyenge volt.

 

Hotel Óbester étterme, Debrecen értékelései

 

Ha szeretnél még több értékelést olvasni, látogass el oldalunkra, az alábbi linkre kattintva.

Olvass és értékelj Te is!
| Írta: IttJártam.hu |

A bejegyzés trackback címe:

https://ittjartam.blog.hu/api/trackback/id/tr616985105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ittjartam.hu | facebook | éttermek | szállások